Show menu
Banner

Q&A: Hybridbilar

Vad är skillnaden mellan elhybrid, laddhybrid och plug-in hybrid?
Elhybrid:
 En elhybridbil utnyttjar både el och bensin/diesel som drivmedel. Denna behöver man inte ladda själv via sladd utan batteriet laddas under körning. Nackdelen är kortare räckvidd på enbart el samt ingen möjlighet att själv påverka vilken typ av motor som används vid ett givet tillfälle. 
Laddhybrid/Plug-in hybrid: Kärt barn har många namn. Plug-in hybrid är den engelska benämningen för det som på svenska heter laddhybrid. Precis som elhybriden, har plug-in hybriden både el- och bensinmotor. Skillnaderna är främst att du själv kan välja körsätt och därigenom påverka körsträckan med enbart eldrift samt att plug-in hybriden måste laddas med sladd. Du laddar på offentlig laddstation eller hemma. Eftersom det finns en förbränningsmotor behöver man inte förlita sig enbart på batteriets laddning och man behöver därigenom inte oroa sig för räckvidden. Peugeots plug-in-hybrider har fyra olika körlägen; Hybrid, 100% elektriskt, 4WD samt Sport. Du kan därigenom själv välja det körläge som passar dig bäst. Väljer du Hybrid-läget väljer bilen själv det mest optimala för stunden.

Hur lång tid tar det att ladda? 
Laddtiden varierar beroende på hur mycket kW laddaren ger, samt hur stort bilens batteri är. Laddtiderna kan därför variera stort mellan olika plug-in hybrider. Så här räknar du ut laddtiden: Batterikapacitet (kWh) / Laddkraften (kW) = Laddtiden (h)

T.ex. 3008 GT-LINE Hybrid 4 300 AUT 8: 13,2 kWh / 7,4 kW = ca 1 h 45 minuter för full laddning. Batteriet på 3008 Hybrid är på 13,2 kWh. Effekten på laddningen är 7,4 kW (laddbox som ger 7,4 kW), vilket ger en laddtid på cirka 1 timme och 45 minuter.

T.ex. 3008 GT-LINE Hybrid 4 300 AUT 8: 13,2 kWh / 1,8 kW = ca 7 h för full laddning. Batteriet på 3008 Hybrid är på 13,2 kWh. Effekten på laddningen är 1,8 kW (vanligt vägguttag på 220 V), vilket ger en laddtid på cirka 7 timmar.

Kan man ladda i ett vanligt kontaktuttag?
Man kan ladda bilen hemma i ett vanligt 220 V-uttag, men det är inte att rekommendera. Peugeot rekommenderar alltid att låta installera en laddbox hemma för snabb och säker laddning. Installation av laddbox ska alltid ske av behörig elektriker.

Var sitter ladd- och tanklocken på plug-in hybrider?
Detta kan variera mellan olika bilar och märken. Peugeot har valt att placera locket på samma ställe på bakskärmen där man även hittar påfyllning för bensin eller diesel. På en plug-in hybrid sitter laddlocket för el på vänster sida och tanklocket för bensin på höger sida.

Vilken skötsel kräver batteriet? 
Ingen skötsel krävs.

Laddas batteriet ur om det inte använts under en period? 
Den dagliga urladdningen av batteriet är för låg för att vara av betydelse. Batteriet måste stå oanvänt under en mycket långa period för att en minskning av batteriets kapacitet ska bli märkbar.

Hur ska jag ladda batteriet?
Det finns inga regler för hur batterierna i Peugeots plug-in-hybrider ska laddas. Man kan ladda hur ofta eller hur sällan man själv vill, men för ens egen bekvämlighet är det bra att ladda bilen dagligen efter användning. 

Vad händer om jag laddar batteriet regelbundet även om det inte är urladdat? 
Tekniken hos litiumjonbatterier är för närvarande den bästa på marknaden. Dessa batterier kan laddas om även om de inte är helt urladdade. Det är rekommenderat att ladda om det dagligen (efter användning).

Behöver jag ladda om batteriet till 100 % vid varje laddning? 
Litiumjonbatteriet har ingen ”minneseffekt”. Det kan alltså laddas även delvis utan att det påverkar livslängden.

Hur är batterierna tillverkade? 
Peugeots bilbatterier tillverkas i moderna fabriker med hög säkerhet, främst i Kina, och är av märket LG. De är av typen NMC (nickel/mangan/kobolt). I fyrhjulsdriven plug-in hybrid är batteriet 13,2 kWh och i den tvåhjulsdrivna versionen 12 kWh. 

Hur fungerar plug-in hybrider i kyla?
Precis som med alla batterier så trivs även batterierna till plug-in hybrider bäst när det varken är för varmt eller för kallt. Bästa temperaturområde är mellan 0 och +35 grader Celsius. Peugeots plug-in hybrider är dock byggda för att även klara kyla. Batteriet är vätskekyld och garanterar funktion ända ned mot minus 30 grader Celsius. Allra sämst för batterier är extrem värme.

Hur fungerar de olika körlägena på Peugeot 3008 Plug-in hybrid? 
Fyrhjulsdriften är effektiv och ger säkra köregenskaper vid körning under svåra och hala vägförhållanden. En elmotor sitter på framaxeln och en på bakaxeln. Man kan välja fyrhjulsdriftsläget när som helst. Det fungerar även om batteriet skulle vara urladdat. 
100 % Elektrisk körning: Man kan välja att bara köra på elektriskt läge. Räckvidden är upp till 59 km. Vid enbart elektrisk körning är driften på bakhjulen. 
Hybridläge: Hybridläget är det mest optimala körläget och anpassar hela tiden körläget efter förhållandena som råder. 
Sport: Sportläget kombinerar bensinmotorn och de båda elmotorerna för maximal kraft. Läget ger säkra omkörningar tack vare ett vridmoment på hela 520 Nm och fullt utnyttjande av de 300 hästkrafterna.